Entrevista a Toni Edo, delegat de CGT al Metro de Barcelona: ’Les reivindicacions són justes: menys precarietat i acabar amb les externalitzacions’

  • Posted on: 7 June 2017
  • By: kunker

Ja fa cinc dilluns que la plantilla de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) convoca vaga, però transcendeixen més les aglomeracions en hora punta i les queixes de les usuàries, que les reivindicacions. De fet, la setmana passada, dos passatgers van agredir dos treballadors. Conversem amb Toni Edo, delegat de la CGT al comitè d’empresa, per centrar-nos en les demandes.

- Cinquè dilluns de vaga. Què diries a la gent que critica aquesta forma de lluita pels efectes que té sobre el servei?

La solució és senzilla: tenim una representant política que és regidora de mobilitat i sota la seva responsabilitat té l’empresa TMB, en aquest cas Metro. Les reivindicacions són justes: menys precarietat, fi de contractes parcials i acabar amb les externalitzacions. Per al Govern de Barcelona, això no hauria de ser un problema. Per tant, la responsabilitat és de Mercedes Vidal i Barcelona en Comú.

- Com afecta la precarietat a les usuàries de metro?

Per exemple, si se’t queda el bitllet enganxat a una màquina, no hi ha ningú a l’estació. Prems el botó d’informació i et diuen que hi anirà algú en cinc minuts, però n’acabo esperant 40. No hi ha personal a les estacions o el poc que hi ha l’envien només a determinats llocs. L’empresa distribueix el personal disponible i això fa que l’atenció a l’usuari sigui lamentable. A més, no ho justifica, sinó que deixa entreveure que potser els treballadors són ganduls o estan fent un cafè. Però no es això. Hi ha una política d’empresa encaminada a disminuir el personal i deixar de banda l’atenció al passatge. El mateix passa per un bitllet que es trenca o una persona que es maregi o pateixi un atac de cor.

- Quins objectius persegueixen les externalitzacions que denuncieu?

En els darrers quatre anys, al departament de vies, encarregat del manteniment, han quedat vacants vuit places, però es contracta personal extern. Fa poc hi va haver un descarrilament d’una maquina d’una empresa externa perquè no havien seguit els dictàmens de seguretat que segueixen els treballadors de l’empresa. Amb l’externalització es busca no haver de seguir les normes de seguretat i abaratir costos, amb els resultats que té sobre el passatge.

- Mercedes Vidal va dir que la vaga no tenia raó de ser perquè les negociacions avançaven. Avancen?

Comparat amb la situació abans de convocar la vaga, no avancen com seria desitjable, per això mantenim la vaga. No estan proposant les solucions que calen. No van aportar cap proposta de canvi respecte el departament de vies, se’ls hi va dir i a la següent trobada van proposar contractar cinc persones, però demanem que es reverteixin totes les externalitzacions.

- Quan va començar el procés d’externalització?

A partir del 2004, va començar amb petites mesures diàries, augmentant la seguretat i reduint l’atenció al passatge. Darrerament, a partir de l’entrada de Marc Grau [director de Metro de Barcelona], es produeix un augment desproporcionat, sobretot a vies i manteniment.

- Aleshores, el sous de la plantilla no és una reivindicació principal?

En cap moment del conflicte l’important no han estat els salaris, sinó la qualitat i l’estabilitat del treballadors, evitar la precarietat i les externalitzacions.

- Quina és la política laboral de l’empresa?

Abans de començar el conflicte l’octubre del 2015, hi havia set o vuit contractes a temps parcial. Hi havia un acord anterior en què es comprometien a passar la gent a temps total, però van començar a incomplir-lo. A partir de l’acord de juliol de l’any passat, s’aconsegueix que comencin a contractar persones a temps total, però, sorprenentment, a partir del gener, l’empresa deixa de fer-ho una atra vegada.

- De fet, a l’octubre s’havia votat no protestar a través de la vaga i després, canvieu d’opinió.

Sí, sobretot pels incompliments dels acords del mes de juliol. També l’empresa deixa de complir alguns pactes i convenis que ja es duien a terme, de forma unilateral, sense consultar amb els representants dels treballadors. Hi ha una voluntat per part de Marc Grau de no mantenir contacte amb la representació dels treballadors i infravalorar-la.

- Així doncs, quines condicions s’haurien de donar per posar fi a la vaga?

Revertir les externalitzacions, que la precarietat no es mantingui sinó que vagi a la baixa en el percentatge total dels treballadors del metro. Hi ha moltes persones a temps parcial que volen estar-hi a temps total. S’han de complir els convenis i acords anteriors. No pots estar amb algú que saps que no complirà amb els compromisos. Ara mateix, hi ha un parell d’incompliments grans: un, el temps de conducció dels agents, que nosaltres hem proposat que siguin quatre hores i després quatre d’estació, però l’empresa diu que no pot complir-ho perquè no té personal. Aleshores, el que ha de fer és contractar personal. També creiem que la formació de nous agents per a la conducció de 24 hores és del tot insuficient.

- Com a teló de fons, hi ha 530 persones fora de conveni...

Hi ha un problema gran. Els sindicat CGT va fer una denúncia perquè entrin a conveni i puguem accedir als seus salaris, però l’empresa es nega a aportar els salaris d’una part important d’aquestes categories. La jutgessa diu que han de passar a conveni, però fins ara, l’empresa s’ha negat a complir la sentència estrictament. La mateixa Ada Colau va dir que hi havia una màfia a TMB i el que han fet des que van arribar, és posar a càrrecs de direcció Enric Cañas i Pau Noy, amb un salari inferior, però també posats a dit. Crec que s’equivoquen no aplicant la transparència. Crec que hi ha un tema d’ineptitud i incompetència. Per una banda, fan públics els salaris dels treballadors, encara que no siguin del tot correctes, i per l’altra oculten els de la resta. Tenen un problema ideològic greu amb el món del treball.

* Entrevista realitzada per Gemma Garcia publicada a la Directa
https://directa.cat/reivindicacions-son-justes-menys-precarietat-acabar-amb-externalitzacio